Wensenlijst

Wij beginnen altijd met een vrijblijvend gesprek waarin uw wensen vastgelegd worden met betrekking tot alle kenmerken van de woning. Zo vindt u uw ideale nieuwe thuis! Uw VBO aankoopmakelaar maakt een checklist van zaken die u belangrijk vindt en van woning eigenschappen die u graag terugziet. Als u de juiste woning gevonden heeft gaan wij met u mee voor een tweede bezichtiging. Dit kan meestal al binnen 24 uur! We maken hier tijd voor zodat er geen risico is dat u de woning misloopt.

Na de bezichtiging

Na de bezichtiging adviseert uw aankoopmakelaar u over de waarde van de woning en over mogelijke risico’s zoals onvoorziene kosten of negatieve eigenschappen. Naast onze eigen marktkennis maken wij gebruik van Calcasa. Calcasa gebruikt alle actuele data van het Kadaster van de laatste 2 jaar om de juiste prijs per vierkante meter te bepalen voor dat specifieke woningtype in de huidige tijd.

JA, ik wil informatie over aankoopbegeleiding

Biedingsproces
Is het aankoopadvies van uw VBO makelaar positief? Dan bepalen wij samen met u het biedingsproces. We stellen een startbod vast en bepalen met welk bod we willen eindigen.

Vervolgens plaatsen wij het openingsbod. Vaak is onze tactiek om lager te gaan zitten dan geaccepteerd wordt om in onderhandeling te gaan. Dan hebben we een paar dagen radiostilte en plaatsen we een realistisch bod.

Koopovereenkomst en keuring

Als er overeenstemming is bereikt over de koopsom en andere voorwaarden controleren wij de koopovereenkomst voor u en passen deze waar nodig aan. Verder adviseert uw aankoopmakelaar u over de bouwkundige keuring. Als hier nog zaken in aan het licht komen ontbinden wij de koopovereenkomst of zorgen we voor een korting op de koopprijs. Verder zijn wij op de dag van de levering aanwezig om de opleverinspectie te doen zodat u daadwerkelijk krijgt wat is afgesproken.

Vervolgens krijgt u de sleutel en kunt u beginnen met verhuizen!